Kwaak de kikker

KWAAK DE KIKKERKwaak de Kikker

Mijn kinderverhalen begonnen met een kikker in de douche, circa vier jaar geleden tijdens een vakantie bij mijn dochter. Die kikker, Kwaak de kikker dus,  heeft mijn dochter met een bezem weg gejaagd, maar voor mij was dat het startpunt voor een verhaal over Kwaak de Kikker. Ik had geen idee welke kant het verhaal uit zou gaan: een verhaal schrijft zichzelf.

Nu, 4 jaar later en 16 boekjes verder is het een fantasy reeks geworden met kikkers, kraaien, draken, tovenaars, goden, Noorse helden, geesten, ook gewone mensen, kaanbouters, djinns, computers, toverwapens en parallelle werelden. Met verhaal nummer 17 ga ik starten.

Allemaal onzinverhalen natuurlijk.

20161122_15412620161122_154210De reeks kent drie echte hoofdpersonen: Kwaak de kikker, Juan de tovenaar en Johann de beheerder van de godenschaal.

De verhalen schrijf ik voor mijn kleinkinderen; vaak komen ze zelf met ideeën waar het verhaal over moet gaan. Voor mijn blog bouw ik de verhalen om en herschrijf ik ze tot een aantal boeken. Niet alleen omdat ik nu verder ben in mijn ontwikkeling als schrijver, maar ook om de dingen die alleen mijn familie aangaan eruit te halen. Bovendien lijkt het mij leuk om een paar echte boeken te schrijven.

20161122_15425020161122_154449Voorleesverhalen

Elk verhaal staat op zichzelf maar past het in de verhaallijn.

Ze zijn ook te gebruiken als voorleesverhalen, daarom heb ik veel hoofdstukken in de verhalen opgenomen. Ik ben namelijk met de verhalen begonnen toen de kleinkinderen  nog niet zelf konden lezen; inmiddels lees de oudste ze gewoon zelf.

 

 

Elk deel bestaat dus uit meerdere verhalen. Deel 1 is klaar en geplaatst.

Deel 2 is klaar en geplaatst

Deel 3 is in voorbereiding

Deel 4 is in voorbereiding

deel 5 is in voorbereiding

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Kwaak de kikker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.