Waarom een blog?

Wie ben ik?

img_0331Ik heet Wim Slierendregt, ik schrijf verhalen. Ik ben getrouwd, al meer dan 45 jaar. We hebben 2 kinderen en 5 kleinkinderen. Kleinkinderen, dat is echt genieten.

Ik heb een brede belangstelling; ik noem het verzamelen van nutteloze informatie. Die informatie gebruik ik ook voor mijn verhalen.

Waarom schrijf ik? Geen idee, ik vind het leuk, ik gebruik mijn hersens maar vooral mijn fantasie. Ik ben ook zomaar voor de lol een blog begonnen. Daar zet ik mijn verhalen in. Iedereen mag ze lezen. Ik heb ze als PDF opgenomen om het eenvoudig te maken ze eventueel te downloaden.

Ik probeer elke twee weken wat te plaatsen op deze blog. Met een Mailchipbericht geef ik dan een korte toelichting en een link. Als je die verhalen ook in je mailbox wilt hebben, neem dan via een contactformulier contact op.

Waarom een blog?

Sinds heel lang schrijf ik, wat ik dan noem, onzinverhaaltjes voor mijn kleinkinderen. Daarom heb ik voor de naam “www.schrijvervanonzin.eu” gekozen.

Het zijn altijd verzonnen verhaaltjes met verwijzingen naar de werkelijkheid. Ooit circa vier jaar geleden ben ik hiermee begonnen voor mijn jongste kleinkinderen. Uiteindelijk is het een fantasy reeks geworden met kikkers, kraaien, draken, tovenaars, goden, Noorse helden, geesten, ook gewone mensen, Kaanbouters, djinns, computers, toverwapens en parallelle werelden. De kleinkinderen vragen elke keer: “Opa, heb je al een verhaaltje af?”. Ze vonden het leuk maar zijn er nu te oud voor. Ooit bouw ik die verhalen tot een boek om.

Ik schrijf nu andere verhalen en boeken. Onder het kopje “SHOP” heb ik er een aantal opgenomen.

20170102_101536En omdat een zekere ijdelheid mij ook niet vreemd is, wil ik mijn verhalen publiceren. Voor mijn eerste boek “Terug naar Shangri-la” is dat gelukt. Ik werk nu aan deel twee.

Is het goed wat ik schrijf?

20161226_110500Ik denk het niet, maar dat zal mij een zorg zijn. Ik zoek niet de taalkundige perfectie; ik zoek een leuk verhaal. Ik ben niet geïnteresseerd in hoogstaande literatuur. Die belangstelling voor litteratuur is er op de middelbare school vakkundig uitgeslagen met boekenlijsten en boekbesprekingen. Dus exit litteratuur.

Dat zijn ongeveer de argumenten waarom ik schrijf en waarom ik een blog ben begonnen. O ja, er komt nog een belangrijk argument bij: zonder tekstverwerker was ik er waarschijnlijk niet aan begonnen; met een typemachine en tipp-ex werken, dat zie ik echt niet zitten.

Ik hoop dat mijn blog wat plezier geeft.

9 gedachten over “Waarom een blog?”

  1. Hallo Wim,
    Wat een bijzondere passie na het stoppen met je werk. Leuk zo’n blog, maar ook die fantasy verhalen voor je kleinkinderen. Ik zie je al nadenkend, kijkend over de Waal de mooiste dingen verzinnen. Ik wens je heel veel schrijfplezier en wil je graag volgen via je nieuwsbrief. Hartelijke groeten Leni Vijverberg.

  2. Hoi Wim. Ik ben niet zo’n snel computer mens dus beetje late reactie. Heb al een mooi verhaal van je mogen lezen en wil graag je schrijfkunst blijven volgen .
    Groeten Lien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.