Leuke verhalen over van alles wat

VanAllesWat is, inderdaad, van alles wat. Dit zijn de verhalen van 2019. Alles is mogelijk in deze verhalen. Hier plaats ik mijn  verhalen die niet in een subcategorie in korte verhalen staan. Ik kan dus niet echt zeggen waar ze over gaan, want ze zijn allemaal verschillend . Het ligt er maar net aan wat mij opvalt. En inderdaad dat is van alles wat. Soms zijn de verhalen beschouwend, soms een beetje schurend maar vaker ironisch en met humor: leuke verhalen dus, althans dat is de bedoeling.

van alles wat
ik schrijf over van alles wat

Klik op de menubalk bovenin op VanAllesWat2019 en vervolgens op het verhaal wat je wilt lezen.

Korte verhalen van iemand anders

Korte verhalen, qua lengte, bestaan er in overvloed. Maar wat zijn korte verhalen nu eigenlijk? Korte verhalen zijn, zoals de naam zegt, kort en hiermee trap ik een open deur in. Een kort verhaal is langer dan een anekdote en korter dan een novelle en beperkt zich gewoonlijk tot enkele personages of in mijn geval tot een enkel onderwerp. In de middeleeuwen en later ontstonden er raamvertellingen, waarin korte verhalen aan elkaar werden gekoppeld door ze in een kader te plaatsen. Vanaf de 19e eeuw wordt het korte verhaal beschouwd als een apart literair genre. Edgar Allan Poe is een bekende auteur van korte verhalen.

Zelf genoot ik altijd van de korte verhalen van Belcampo. Lees bijvoorbeeld eens ‘Luchtspiegelingen’, zijn boek, bundel als je wilt, uit 1963.

Of lees ‘de vis in de fles’ van Thomas Olde Heuvelt. Klik hier voor het verhaal.

Of lees ‘Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier’ van Roald Dahl.

Kortom op het gebied van korte verhalen is keuze in overvloed en er zijn volop boeken in de bibliotheek te vinden.

Wil je naar het contactformulier? Klik hier   

Als je mij op mijn persoonlijke Facebook wil volgen, klik hier    

Deze blog is gepubliceerd op 06-12-2018 en bijgewerkt op 10-02-2021

Deel dit artikel