De boze witte man

Lhbti-enz? heb ik iets gemist? Mij irriteert al een poosje dat dictaat uit de driehoek Hilversum – Amsterdam – Den Haag van de ayatollahs van het politiek correcte denken. Blank kan niet meer, het moet wit zijn en vaak gaat het dan om ‘de boze witte man’. Daar bedoelen ze uiteraard niet zichzelf mee. Ik weet niet wie die boze witte man is maar die ayatollahs weten het blijkbaar wel want ze schrijven van alles aan ‘de boze witte man toe. Tot nu toe liet ik bij irritatie tot ik de column las van Stephan Sanders van 14-3-2019 in de Volkskrant. Die moet ook helemaal niets hebben van die raciaal-politieke hygiëne.

Denk niet zwart-wit

als tegenstelling tot het zwart-wit denken, vind ik deze kleurrijke vlinders wel toepasselijk

Wit moet het zijn, blank kan niet meer, volgens die zelfbenoemde correctelingen. Volgens mij zit er geen verschil tussen wit of blank vanuit hun perspectief: zij zijn nog steeds de maat der dingen. Alle andere huidskleuren wegen zij af tegen in hun blanke, nee sorry, witte gelaat. Als wit de ene kleur is, is zwart de andere kleur. Dat ben ik met Stephan eens. Dus wij zijn wit en de rest is zwart. Is een chinees zwart? Ik dacht het niet. Toch past het niet in hun o-zo-bang-zijn-om-iemand-te-kwetsen cultuur om een chinees geel te noemen. Als je een Arabier uit de Maghreb wil beledigen moet je hem zwart noemen. Wit bestaat niet als huiskleur, zwart ook niet: laten die ayatollahs hun minuscule denkraam voor wat anders gebruiken.

Ze horen alleen hun eigen gelijk

En als ze dan zo nodig over wit willen praten, dan moeten ze ook consequent zijn en hun gezicht elke dag wit poederen. Of nog beter: wit schminken als een paljas, wat ze natuurlijk ook zijn.Het zijn mensen die niet luisteren, ze horen alleen hun eigen gelijk. Anders zouden ze het lied van Frank Boeijen kennen:

Denk goed na aan welke kant je staat 
Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart) 
Denk niet zwart-wit 
Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart) 
Denk niet zwart-wit 
Maar in de kleur van je hart 
Maar in de kleur van je hart

Lhbti enz?

En nu ik toch bezig met om het politiek correcte gedoe onder de loep te nemen. Wat is dat met al die seksspecificaties? Eerst heb je lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. Oké, tot zover kan ik het nog volgen en of je dat nu homo of lhbti-enz noemt: het zal me een zorg zijn. Toch snap ik één ding niet zo goed. Homo’s zijn een subgroep, seksueel gezien, en hebben de helft van de soortnaam Homo sapiens in gebruik. Dat is geen geringe prestatie: dat is wel iets om trots op te zijn. En dan laten ze zich, om politiek correcte reden, afschepen met de kleine letter h. Bizar.

De interseksuelen willen ook hun eigen letter

Nu willen de interseksuelen ook hun eigen letter. Ook goed: LHBTI. Als je het snel uitspreekt struikel je erover, maar ga vooral je gang. Het is nog niet genoeg: queer voelt zich gepasseerd; aseksuelen voelen zich nergens toe aangetrokken behalve door een letter; panseksuelen willen van iedereen houden, dat is ook een letter waard en de laatste loot aan de stam is cisgender. Dus nu hebben we LHBTIQAPC. Kunt u het nog volgen? Bij het uitspreken haal je de Q niet: er is dan al drie gevraagd: wat zegt u?

Neem nu cisgender. Dat gaat om mensen bij wie het geboortegeslacht overeenkomt met de ervaren genderidentiteit. Daar heb ik even over na moeten denken. Ik ben als hetero geboren en voel me ook hetero. Ben ik nu hetero of cisgender? Ben ik nu gestoord of zijn zij dat?

Lhbti-enz is dat hetero discriminatie?

Bovendien voel ik mij zwaar gediscrimineerd. Al die lhbti-enz hebben hun eigen letter en ik moet het doen met alleen hetero. Dat pik ik niet langer: ik eis differentiatie in de hetero wereld. Zo voor de vuist weg kom ik op Hml (Hetero Man Links dragend) en Hmr (Hetero Man Rechts dragend). Aan vrouwen durf ik mij niet te wagen, dat moet de doelgroep zelf maar uitzoeken. De BH maat is misschien een idee. Dan is het wel gelijk een EU zaak, want er zijn tientallen maatsystemen en tabellen in gebruik. Ga er maar aan staan: Hvb125 (Hetero Vrouw cupmaat B 125). Vul het verder zelf maar in, het wordt mij te ingewikkeld.

Hoe dan ook: Hetero mannen en vrouwen van de wereld verenigt u, maak een eind aan deze discriminatie.

Wil je naar het contactformulier? Klik hier

Als je mij op mijn persoonlijke Facebook wil volgen, klik hier

Deze blog is gepubliceerd op 03-08-2019 en bijgewerkt op 21-02-2021

   

  

Deel dit artikel